ANP4 apr '13 20:47

Facebook 'thuis' op Androidtelefoons

EPA
EPA

MENLO PARK (AFN/BLOOMBERG) - Facebook heeft donderdag software uitgebracht waarmee bezitters van telefoons die draaien op Androidprogramma van Google direct berichten en andere mededelingen kunnen zien op het beginscherm. De toepassing heeft de naam 'Home' gekregen. Het sociale netwerk komt over een paar maanden ook met een versie voor tablets.

Volgens Facebook is 'Home' in eerste instantie beschikbaar op twee telefoons van HTC en drie van Samsung. HTC onthulde de 'First', een 'Facebooktelefoon' waarop het programma al is geïnstalleerd. Onderdeel van 'Home' is ook de berichtendienst van Facebook. Bij ontvangst van een bericht verschijnt het gezicht van de afzender of 'chathead' zoals het bedrijf het noemt in beeld. Door daarop te klikken opent het berichtenscherm zonder dat daarvoor een nieuwe app hoeft te worden geopend.

Facebook stond lange tijd onder druk op Wall Street vanwege vraagtekens bij het verdienmodel van het bedrijf. Facebook heeft inmiddels een aantal stappen gezet om het gebruik van het sociale netwerk op mobiele apparaten aan te jagen. 'Home' moet uiteindelijk geld op gaan leveren door er advertenties aan toe te voegen. Wanneer dat gebeurt is nog onduidelijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen