ANP16 jan '13 09:49

BAM neemt Sutton Group over

ANP
ANP

BUNNIK (AFN) - BAM neemt Sutton Group over, een Brits bedrijf dat is gespecialiseerd in facilitair management. Ook dochter Sutton Maintenance wordt ingelijfd. Dat maakte het bouwconcern woensdag bekend zonder de overnamesom te vermelden. De aankoop is volgens bestuursvoorzitter Nico de Vries van BAM een belangrijk element in de strategische agenda voor de periode 2013 tot en met 2015.

BAM verwacht dat de aankoop 16 miljoen euro toevoegt aan de omzet die de bouwer met facilitair management behaalt in het Verenigd Koninkrijk. Het aantal medewerkers neemt met meer dan 100 toe. Sutton is opgericht in 1978 en werkt vanuit vestigingen in Londen, Luton, Manchester en Glasgow. Het bedrijf heeft winkels, winkelcentra, kantoren en appartementencomplexen in zijn portefeuille.

BAM's dochter BAM Facilities Management en Sutton hebben al regelmatig samengewerkt, onder meer op enkele locaties in het atletendorp voor de Olympische Spelen afgelopen zomer. De werkzaamheden die Sutton vorig jaar uitvoerde voor BAM hadden een contractwaarde van bijna 2 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen