ANP2 jul '13 09:17Aangepast op 2 jul '13 09:46

AEX opent licht hoger

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag licht hoger geopend.

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag licht hoger geopend. De andere Europese aandelenmarkten lieten overwegend verliezen zien. Beleggers lijken even wat gas terug te nemen na de winsten van een dag eerder en wachten op belangrijke gebeurtenissen later deze week.

De AEX-index in Amsterdam noteerde het eerste uur van de handel 0,1 procent hoger op 347,58 punten. De MidKap steeg 0,6 procent tot 532,09 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tussen 0,1 en 0,4 procent.

Sterkste stijger in de AEX was Imtech met een plus van 2 procent. De technisch dienstverlener wil Felix Colsman benoemen tot directeur van de activiteiten in Duitsland en Oost-Europa. Hij moet per 1 oktober of indien mogelijk eerder een plaats in de raad van bestuur krijgen. Imtech moest honderden miljoenen euro's afschrijven in Duitsland en Polen vanwege fraude en gesjoemel.

ASML

Chipmachinemaker ASML was de grootste daler onder de Amsterdamse hoofdfondsen met een min van 0,6 procent. In de MidKap was internetbroker BinckBankde grootste stijger met een winst van 1,8 procent. Navigatiebedrijf TomTom stond onderaan met een verlies van 1,5 procent.

Heijmans kreeg er 1,3 procent bij. Het bouwconcern gaat de voormalige ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken in Den Haag verbouwen. De eerste fase van de gebiedsontwikkeling heeft een contractwaarde van circa 65 miljoen euro. De bouw begint medio 2014.

Galapagos

Galapagos won 1,8 procent. Het biotechnologiebedrijf begint in samenwerking met Janssen Pharmaceutica aan een nieuwe onderzoeksfase voor eenkandidaatmedicijn voor de behandeling van darmontsteking. Het bereiken van deze mijlpaal levert Galapagos een betaling van 6,6 miljoen euro op.

De euro was 1,3063 dollar waard, tegen 1,3060 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 98,08 dollar per vat. Brentolie werd 0,2 procent duurder, op 103,18 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen