ANP6 mrt '13 11:47

Beurzen breiden winsten verder uit

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen wisten woensdag de flinke koerswinsten van een dag eerder verder uit te breiden. De stemming was wel iets terughoudender voorafgaand aan het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag en het Amerikaanse banenrapport op vrijdag.

,,Ondanks de crisis zet de opmars door. De laatste bedrijfsresultaten waren niet echt geweldig, maar we varen toch mee met de grote beursgraadmeters. Dat lijkt vreemd, maar er zijn geen goede alternatieven voor aandelen. De rente is laag en de centrale banken blijven geld pompen in de economie. Op Wall Street steeg de Dow-Jonesindex daardoor tot het hoogste niveau ooit“, aldus beleggingsadviseur Erwin Blok vanHofHoorneman Bankiers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,3 procent hoger op 347,67 punten. De MidKap klom 0,6 procent tot 539,30 punten. De beurzen in Londen en Parijs stegen 0,3 en 0,1 procent. DeDAX in Frankfurt ging 0,9 procent omhoog.

Henkel

Op de Duitse beurs won Henkel bijna 3 procent. De fabrikant van verzorgingsproducten, wasmiddelen en lijm heeft in 2012 een flinke winstgroei gerealiseerd. Het concern onthulde ook ambitieuze doelstellingen.

Vodafone klom in Londen 6,7 procent. Volgens persbureau Bloomberg heeft het Amerikaanse telecombedrijf Verizon verschillende mogelijkheden onderzocht, waaronder een volledige fusie, met betrekking tot de samenwerking met het Britse telecombedrijf. Vodafone en Verizon zijn samen eigenaar van het winstgevende onderdeel Verizon Wireless.

ING

In de AEX won ING 1,7 procent. De Zuid-Koreaanse levensverzekeraar Tongyang overweegt een bod uit te brengen op de Koreaanse levensverzekeringsactiviteiten van ING. ING zou deze maand een beslissing willen nemen over de Koreaanse activiteiten.

TomTom ging aan kop in de MidKap met een winst van 8 procent. Het navigatiebedrijf gaat verkeersinformatie leveren aan de Duitse automaker Mercedes-Benz.

ASMI

ASMI steeg 2,6 procent. De toeleverancier aan de chipindustrie liet bij de publicatie van de jaarcijfers weten dat de studie naar de onderwaardering van zijn bedrijfsactiviteiten in de afrondende fase is beland. ASMI wil voor de aandeelhoudersvergadering op 16 mei meer duidelijkheid geven over de toekomstplannen van de twee takken van het bedrijf.

De euro was 1,3037 dollar waard, tegen 1,3015 dollar bij sluiting van de Europese aandelenbeurzen op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 90,70 dollar per vat. Brentolie zakte 0,2 procent in prijs, tot 111,38 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen