ANP7 mrt '13 07:21

Nikkei sluit licht hoger

TOKIO (ANP) - De beurs in Tokio is donderdag licht hoger gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de recente sterke koersstijgingen. Ook werd gewacht op de rentebesluiten van de Europese Centrale Bank en de Bank of England. In Japan hield de centrale bank zijn kruit nog droog.

De Nikkei eindigde 0,3 procent hoger op 11.968,08 punten. Eerder op de dag wist de Japanse beurs voor het eerst sinds september 2008 boven de 12.000 punten te klimmen.

De Bank of Japan bracht na de tweedaagse beleidsvergadering geen wijzigingen aan in het monetaire beleid. Het was de laatste vergadering onder leiding van gouverneur Masaaki Shirakawa, die naar verwachting op 19 maart het roer overdraagt aan Haruhiko Kuroda.

Olympus

Beleggers rekenen erop dat de Japanse centrale bank onder de nieuwe gouverneur in april het monetaire beleid verder zal versoepelen. Aan het bedrijvenfront klom Olympus 5,5 procent. Volgens de zakenkrant Nikkei zal de schuldenlast van de camerafabrikant tegen eind maart 2014 kleiner zijn dan verwacht.

De andere belangrijke aandelenbeurzen in het Verre Oosten lieten verliezen zien. In Hongkong daalde de Hang Seng-index 0,3 procent en in Seoul verloor de Kospi 0,8 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde 0,2 procent lager nadat bleek dat het Australische handelstekort hoger uitviel dan verwacht. Ook werd gewacht op de Chinese handelscijfers, die vrijdag naar buiten komen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen