ANP8 mrt '13 21:59

FC Groningen krijgt te weinig tegen NAC Breda

ANP
ANP

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen en NAC Breda hebben vrijdagavond aan het onderlinge duel in de Euroborg een punt overgehouden: 1-1. Daarmee kreeg de thuisploeg gezien het spelbeeld te weinig. De gelijkmaker van de Brabanders viel bovendien uit een dubieuze strafschop.

Beide ploegen hadden ten opzichte van vorige week iets goed te maken. FC Groningen ging met 4-1 onderuit bij Roda JC. ,,Een blamage'', twitterde algemeen directeur Hans Nijland nadien openhartig. NAC Breda verloor op eigen veld van sc Heerenveen, dat in de slotfase twee keer scoorde (1-2).

Vooraf bestond de vrees dat het duel in de winderige en koude Euroborg in een bloedeloze 0-0 zou eindigen. Beide ploegen komen dit seizoen immers moeilijk tot scoren. Zowel FC Groningen als NAC Breda ontbeert een scorende spits. Daardoor zijn de middenvelders Michael de Leeuw (FC Groningen/8 doelpunten) en Nemanja Gudelj (NAC Breda/5 treffers) voorlopig 'topscorer' van hun club.

Betere ploeg

FC Groningen was voor de rust de betere ploeg. De thuisclub speelde vol op de aanval en kreeg ook voldoende kansen op een treffer. Doelman Jelle ten Rouwelaar en de paal (na een vliegend schot van Andraz Kirm) stonden een verdiende voorsprong voor de Groningers in de weg. NAC was amper gevaarlijk in de eerste helft.

Kort na de pauze brak middenvelder Maikel Kieftenbeld de Groningse ban met een doeltreffende uithaal, nadat NAC de bal uit een hoekschop slecht had verwerkt, 1-0. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten. Arbiter Pol van Boekel zag een strafschop in een duel tussen Lorenzo Burnet en invaller Elson Hooi, de vervanger van Anouar Hadouir. Jordy Buijs schoot raak van 11 meter: 1-1.

Mede dankzij de spectaculaire beginfase was de tweede helft in de Euroborg een stuk leuker dan de eerste 45 minuten. Beide ploegen maakten fanatiek jacht op de zege. Opnieuw waren de beste kansen voor FC Groningen, dat echter weer een groot gebrek toonde aan scorend vermogen: 1-1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen