ANP7 jun '13 22:09Aangepast op 7 jun '13 23:15

Drie Nederlandse darters door in UK Open

Auteur: ANP Nieuws

BOLTON (ANP) - Het UK Open in Bolton, waar bijna een kwart miljoen euro aan prijzengeld valt te verdelen, telt na de tweede dag nog drie Nederlandse darters.

ANP
ANP

BOLTON (ANP) - Het UK Open in Bolton, waar bijna een kwart miljoen euro aan prijzengeld valt te verdelen, telt na de tweede dag nog drie Nederlandse darters. Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen, die door hun hoge ranking pas vrijdagavond voor het eerst in actie hoefden te komen, wonnen allen.

Klaasen bereikte als eerste Nederlander de vierde ronde. De Brabander, die vrij kort geleden de weg omhoog heeft gevonden, schaarde zich ten koste van de Engelsman Ross Smith bij de beste 32. Klaasen won met 9-7.

Van Barneveld bleef ook overeind, met veel moeite. De Hagenaar stond tegen de de 22-jarige Michael Smith, komend uit de buurt van Liverpool, de maximale wedstrijdduur (17 legs) op het podium: 9-8. 'Barney' haalde het heel behoorlijke gemiddelde van 97,76 punten per beurt, zijn Engelse opponent deed daar maar weinig voor onder.

Trefzeker

Van Gerwen elateerde opnieuw zijn al maanden aanhoudende topvorm. Hij had het op papier het minst getroffen bij de loting, die na de openingsdag werd gehouden toen de grote mannen van de jongens waren gescheiden, met Mervyn King als tegenstander. De Engelsman kreeg geen schijn van kans, ondanks goede scores en een checkout van 161. Van Gerwen was erg trefzeker op de dubbels: 9-5.

Phil Taylor fileerde met een moyenne van ruim 104 Ronny Huybrechts. De nerveuze Belg was geen enkele leg gegund.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen