ANP31 jan '13 08:04Aangepast op 31 jan '13 10:52

Deutsche Bank duikt diep in het rood

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG/DPA) - Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, heeft in het vierde kwartaal een stevig verlies geleden, vooral door kosten van een omvangrijke herstructurering van het bedrijf. Dat blijkt uit cijfers die Deutsche Bank donderdag naar buiten bracht.

Het nettoverlies kwam uit op 2,17 miljard euro, tegen een winst van 147 miljoen euro een jaar eerder. Analisten hadden in doorsnee voorspeld dat Deutsche Bank een verlies van 311 miljoen euro zou lijden. In totaal zette de bank 2,9 miljard euro aan bijzondere lasten in de boeken, waarvan 1,9 miljard euro voor de reorganisatie en 1 miljard euro voor lopende juridische zaken. Over heel 2012 zakte de winst van de bank met 85 procent tot 665 miljoen euro.

Het concern is bezig 2000 banen te schrappen en onderdelen samen te voegen om vanaf 2015 jaarlijks 4,5 miljard euro aan kosten te besparen en winstgevender te worden. Ook heeft Deutsche Bank een onderdeel opgezet om 125 miljard euro aan bezittingen af te stoten. De Duitse bank liet weten dat de kernkapitaalratio aan het einde van 2012 op 8 procent stond.

Toelichting

Mede-topman Anshu Jain liet in een toelichting weten dat het verlies ,,een aantal beslissingen weerspiegelt om Deutsche Bank beter te positioneren''.

Hij zei verder dat in 2013 iets meer rust wordt verwacht op de financiële markten dan in de afgelopen 2 jaar. Volgens Jain is de situatie rond de Europese schuldencrisis sinds medio 2012 gestabiliseerd en komen er ook positieve signalen uit de Verenigde Staten. Er bestaan daarover echter nog wel ,,aanzienlijke onzekerheden'', waarschuwde de mede-bestuursvoorzitter van Deutsche Bank.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen