ANP31 jan '13 14:22Aangepast op 31 jan '13 19:21

Pensioenlast duwt vervoerder UPS in het rood

ATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse pakketbezorger United Parcel Service (UPS) is in het vierde kwartaal van 2012 flink in de rode cijfers gedoken door een eenmalige pensioenlast. Dat maakte het bedrijf, dat onlangs de geplande overname van TNT Express afblies, donderdag bekend.

UPS boekte een verlies per aandeel van 1,83 dollar, vergeleken met een winst van 0,74 dollar per aandeel in 2011. Exclusief eenmalige posten zou de winst zijn uitgekomen op 1,32 dollar per aandeel, aldus het bedrijf. De omzet steeg met 2,8 procent tot 14,57 miljard dollar (10,7 miljard euro).

De gevolgen van de zware orkaan Sandy, die in oktober de Amerikaanse oostkust trof, hebben de winst per aandeel in het vierde kwartaal met naar schatting 5 dollarcent gedrukt. UPS had ook last van de afzwakkende wereldhandel, maar wist die volgens topman Scott Davis goed het hoofd te bieden.

Inlijving TNT Express

Bij UPS stond 2012 ook in het teken van de inlijving van TNT Express. Die ging echter niet door. Toen eerder deze maand bleek dat de Europese Commissie te strenge voorwaarden zou stellen aan een samensmelting met het Nederlandse bezorgbedrijf, trok UPS zijn bod in.

Topman Scott Davis liet donderdag nogmaals weten het erg te betreuren dat de deal is mislukt. ,,Het is een understatement om te zeggen dat we teleurgesteld zijn'', zei hij in een toelichting op de cijfers. UPS richt zich volgens Davis nu weer op zijn eigen groei in Europa, vooral op het gebied van gezondheidszorg. ,,We gaan verder'', vatte hij de situatie samen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen