ANP12 mrt '13 06:42

Gay Krant stopt na ruim 30 jaar

RIJSWIJK (ANP) - Na 34 jaargangen komt er een einde aan de Gay Krant. De krant stopt ermee, na 676 edities, door de slechte economische omstandigheden. Dat heeft een woordvoerder laten weten.

Dinsdag wordt bij de rechtbank het faillissement aangevraagd. Bij de krant die zich al die tijd inzette voor de belangen van homoseksuelen, werken negen vaste medewerkers.

De Gay Krant zag de advertentiemarkt inzakken. De losse verkoop was gestaakt omdat de verspreider van de losse nummers onvoldoende kansen zag. Volgens de woordvoerder heeft de krant zijn doel, emancipatie, voor een belangrijk deel verwezenlijkt.

Onder leiding van Joop Boonstra en Henk Krol (nu Tweede Kamer-lid voor 50PLUS) groeide het blad uit van een informatief krantje van 'twee dubbelgevouwen A4'tjes' tot - naar eigen zeggen - het grootste homo-informatieblad van Europa. De Gay Krant gaf al in de jaren 80 informatie over aids en hiv, zette zich in voor meer rechten van homoseksuelen, organiseerde vakanties, voerde acties en startte tal van emancipatieprojecten.

Gerelateerde artikelen