ANP23 mei '13 13:27Aangepast op 23 mei '13 13:42

Bestuurswissel bij Cryo-Save

AMSTERDAM (AFN) - Walter van Pottelberge is benoemd tot niet-uitvoerend voorzitter van het bestuur van stamcelbank Cryo-Save. Hij volgt Johan Goossens op. Dat maakte de onderneming donderdag bekend.

Goossens blijft wel een niet-uitvoerend bestuurder bij Cryo-Save.

Topman Arnoud van Tulder van Cryo-Save stelde desgevraagd tegen AFN dat de reden voor het terugtreden van Goossens als voorzitter ,,zeker samenhangt'' met de verkoop van veel van zijn aandelen aan de Luxemburgse holding Salveo. ,,Dat was voor hem een reden om zijn voorzitterschap in te trekken'', aldus Van Tulder. Hij wilde verder geen commentaar geven op de beslissing.

Marc Waeterschoot

Onlangs werd bekend dat Goossens op 7 mei 900.000 gewone aandelen in het bedrijf verkocht aan Salveo. Op diezelfde dag verkocht het voormalige bestuurslid en mede-oprichter Marc Waeterschoot 1,46 miljoen gewone aandelen aan Salveo.

Cryo-Save wilde donderdag geen commentaar geven op vragen over de stand van zaken rondom de ontwikkelingen met Salveo, dat nu grootaandeelhouder is met een belang van zo'n 27 procent. Salveo is, via het Zwitserse Salveo Biotechnology, ook eigenaar van een stamcelbank. De grootaandeelhouder is geïnteresseerd in een bestuurszetel bij het bedrijf.

,,We informeren de markt wanneer dat nodig is, zeker met koersgevoelige informatie'', aldus Van Tulder. Hij gaf ook aan dat de nieuwe voorzitter, Van Pottelberge, de langstzittende niet-uitvoerend bestuurder bij Cryo-Save is, na Goossens. Van Pottelberge heeft volgens Van Tulder ,,een beperkt aantal, zo rond de 35.000 aandelen'' in Cryo-Save.

Gerelateerde artikelen