ANP2 apr '13 10:38

Meeuwis en Deckers maken tekst Koningslied

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Guus Meeuwis, Acda en De Munnik en Daphne Deckers storten zich de komende tijd op de tekst van het Koningslied. Ze doen dat samen met John Ewbank, die ook de muziek erbij heeft gecomponeerd. Dat maakte organisator Radio 2 dinsdag bekend.

De tekstschrijvers maken het nummer aan de hand van de mooiste en best passende bijdragen van de bevolking. Iedereen die dat wil, kan tot 10 april via de website www.hetofficielekoningslied.nl een zin aanleveren over wat hun droom is voor ons land. De definitieve versie van het Koningslied is op 22 april bekend.

Het lied wordt op 30 april gezongen als cadeau voor Willem-Alexander en Máxima. In het Rotterdamse Ahoy vindt die avond het meezingconcert Samen voor Oranje plaats waar artiesten en andere belangstellenden het nummer ten gehore brengen. De nieuwe koning en koningin kunnen dit via een groot scherm rechtstreeks volgen voorafgaand aan de rondvaart over het Amsterdamse IJ.

Tijdens het concert in Ahoy treden onder anderen Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis, Lisa Lois, Rowwen Hèze en Anita Meijer op.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen