ANP27 mei '13 05:59

Eerste begin hoger beroep liquidatieproces

AMSTERDAM (ANP) - Twee verdachten in het Amsterdamse liquidatieproces Passage maken maandag hun opwachting voor het gerechtshof in Amsterdam, voor een eerste openbare zitting in het hoger beroep van de geruchtmakende zaak. Het gaat om Fred Ros en Pinny S., die in januari door de rechtbank tot respectievelijk 30 en 12 jaar cel zijn veroordeeld.

Ros (44) kreeg zijn straf onder meer voor het regisseren van de liquidatie van de Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl, in april 2006. De 60-jarige Pinny S. heeft volgens de rechtbank opdracht gegeven haar toenmalige minnaar Tonny van Maurik uit de weg te ruimen, in april 1993.

In Passage legde de rechtbank drie verdachten levenslang op. Jesse R. , Mohamed R. en Siegfried S. zijn schuldig bevonden aan meerdere moorden. Dino Soerel, tegen wie eveneens levenslang was geëist, ging vrijuit voor wat betreft de beschuldiging van betrokkenheid bij liquidaties.

Het hof begint met de zaken tegen Ros en Pinny S. omdat hun advocaten verweren willen voeren die de vervolging van hun cliënten op losse schroeven zouden moeten zetten. Wanneer de overige verdachten in hoger beroep moeten voorkomen, is nog niet bekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen