ANP22 jan '13 20:00

Kroon: informatie ligt op straat

ANP
ANP

RIJSWIJK (ANP) - Wielrenner Karsten Kroon heeft dinsdagavond tegenover het ANP benadrukt dat hij in 2004 door de internationale wielrenunie UCI slechts is gewezen op afwijkende bloedwaarden. ,,Het is dus geen positieve controle.'' Kroon betreurt het vooral dat dit feit nu naar buiten is gekomen. ,,Het is tekenend voor de huidige situatie in de wielersport dat deze vertrouwelijke medische informatie gewoon op straat ligt'', stelt hij.

Kroon reed in 2004 voor Rabobank, de inmiddels opgeheven ploeg die door tal van publicaties en bekentenissen onder vuur ligt. Vrij Nederland meldt woensdag dat hij een van de renners is geweest, die door de UCI werd gewaarschuwd vanwege afwijkende bloedwaarden. ,,Ik ben een aantal jaren geleden, ik schat in 2004, inderdaad door de UCI gebeld met de mededeling dat er een afwijkende bloedwaarde bij me geconstateerd was. Ik heb dat indertijd ter kennisgeving aangenomen en er daarna nooit meer iets van gehoord.''

,,Ik begrijp dat dit in het huidige mediaklimaat in Nederland bijzonder slecht overkomt'', vervolgt hij. ,,Maar je moet je goed realiseren dat het hier geen positieve controle betreft, maar een afwijkende waarde die door veel zaken veroorzaakt kan worden. Meer woorden wil ik er niet aan vuilmaken."

Gerelateerde artikelen