ANP30 mei '13 16:16

'300 miljoen snel inzetten voor banen'

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - De PvdA vindt dat de 300 miljoen euro die volgend jaar beschikbaar komt voor bestrijding van de werkloosheid, nu al zo snel mogelijk moet worden ingezet. De VVD vindt dat ook, mits het op een zuinige manier gebeurt en echte banen oplevert.

,,Dat is hard geld, dat kunnen we snel uitgeven en dat moeten we ook doen'', zei PvdA-Kamerlid Mariëtte Hamer in een Kamerdebat over de werkloosheid. Ze reageerde op minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken), die er in het kabinet voor gaat pleiten om de besteding van het geld naar voren te halen. De 300 miljoen is bedoeld voor het vergroten van de werkgelegenheid.

VVD-Kamerlid Cora van Nieuwenhuizen sloot zich aan bij Hamer. Als Asscher met goede plannen komt die op een ,,zinnige en zuinige manier'' nieuwe banen opleveren, zal de VVD dat steunen.

In beton gegoten

Van Nieuwenhuizen zei ook dat de afspraken in het sociaal akkoord voor de VVD ,,niet in beton zijn gegoten''. Als de sociale partners en het kabinet de uitvoering van de afspraken zouden willen versnellen, is de VVD daar niet bij voorbaat tegen.

De werkloosheid is de afgelopen periode hard gestegen, naar 650.000 werkelozen. De jeugdwerkloosheid ligt rond de 16 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen