ANP7 aug '13 11:54

ING koploper op negatieve beurs

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenmarkten gingen woensdag opnieuw omlaag.

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenmarkten gingen woensdag opnieuw omlaag. Signalen dat de Amerikaanse centrale bank dit jaar het stimuleringsbeleid gaat afbouwen zorgden voor terughoudendheid. In Amsterdam zat ING in de lift na meevallende kwartaalcijfers. Delta Lloyd werd daarentegen afgestraft na teleurstellende resultaten.

,,We leveren weer wat in, maar het valt allemaal nog wel mee. We zitten midden in de zomerstilte en de omzetten op de beurzen zijn laag. Dinsdag heeft opnieuw een Fed-bestuurder aangegeven dat waarschijnlijk dit jaar zal worden begonnen met de afbouw van het opkoopprogramma in de VS. Beleggers zullen eraan moeten wennen dat de geldkraan langzaam wordt dichtgedraaid'' aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,3 procent lager op 370,22 punten. De MidKap daalde 1,6 procent tot 538,73 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt verloren 0,8 en 0,4 procent. De CAC40-index in Parijs stond 0,1 procent in de min.

Delta Lloyd

In de MidKap was Delta Lloyd de hekkensluiter met een verlies van ruim 7 procent. Beleggers waren niet te spreken over de zwakke halfjaarcijfers van de verzekeraar. De resultaten van Corbion werden in eerste instantie wel enthousiast ontvangen. Het voormalige CSM presteerde in het tweede kwartaal beter dan verwacht. Het aandeel stond aan het begin van de middag echter nog maar 0,1 procent in de plus en leverde daarmee de eerdere koerswinst bijna volledig in.

ING was een van de weinige stijgers in de AEX met een winst van 5,5 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. De bank en verzekeraar zag de nettowinst in het tweede kwartaal met bijna 40 procent dalen tot 788 miljoen euro. De onderliggende nettowinst was volgens analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen wel duidelijk beter dan verwacht. Vooral ING Bank deed het volgens Versteeg verrassend goed in het tweede kwartaal.

PostNL

PostNL stond onderaan in de AEX met een min van 3,3 procent. SBM Offshore, de maritiem dienstverlener die woensdag nabeurs met zijn resultaten komt, zakte 1,8 procent. Air France-KLM leverde bijna 1 procent in. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie vervoerde in juli 7,5 miljoen passagiers. Dat was 1 procent meer dan in juli 2012. Het vrachtvervoer daalde met 5,8 procent.

TUI Travel verloor in Londen bijna 5 procent ondanks een flinke verbetering van de resultaten in het afgelopen kwartaal. De Britse reisorganisatie handhaafde ook de verwachtingen voor het hele boekjaar.

De euro was 1,3315 dollar waard, tegen 1,3295 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 105,67 dollar per vat. Brentolie werd 0,3 procent goedkoper, op 107,85 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen