ANP1 jan '13 08:45Aangepast op 1 jan '13 11:30

Sjarapova trekt zich terug in Brisbane

EPA
EPA

BRISBANE (ANP) - De Russische tennisster Maria Sjarapova heeft zich op het laatste moment teruggetrokken voor het WTA-toernooi van Brisbane. De nummer 2 van de wereld ondervindt nog te veel hinder van een blessure aan haar sleutelbeen. Sjarapova zou haar seizoen in Brisbane beginnen met een partij tegen de Australische Jarmila Gajdosova, maar ze wordt nu in het schema vervangen door Lesia Tsoerenko uit Oekraïne.

Sjarapova meldde zich onlangs vanwege problemen met haar nek al af voor een demonstratietoernooi in Zuid-Korea. De 25-jarige Russin wilde zich in Brisbane voorbereiden op de Australian Open, die over 2 weken begint.

,,Ik had een soort ontsteking in mijn sleutelbeen. Vorige week had ik contact met mijn dokter in New York, hij zei dat ik zeker een week rustig aan moest doen met trainen. Tot maandag kon ik dus amper serveren'', zei Sjarapova dinsdag. ,,Daarom is het voor mij niet mogelijk om woensdag op hoog niveau te presteren. Ik wilde het wel proberen, maar er was te weinig tijd om me goed voor te bereiden.''

Bij de mannen trok Radek Stepanek, de winnaar van 2009, zich terug. De 34-jarige Tsjech heeft een infectie aan zijn oog. Stepanek, die in november met Tsjechië de Daviscup won, zou het in de eerste ronde opnemen tegen de Australiër Lleyton Hewitt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen