ANP31 jan '13 18:22Aangepast op 31 jan '13 18:46

Beckham naar Paris Saint-Germain

EPA
EPA

PARIJS (ANP) - Glamourvoetballer David Beckham zet zijn carrière voort bij Paris Saint-Germain. De 37-jarige Engelsman, die de laatste dagen zijn conditie op peil hield bij Arsenal, zat zonder club nadat hij in december was vertrokken bij LA Galaxy. Bij die Amerikaanse club hield hij het vijf seizoenen vol. Hij nam afscheid met de titel in de Major League Soccer.

'Becks' ondertekende donderdag in Parijs een contract voor 5 maanden bij de club van oud-Ajacied Gregory van der Wiel. Bij de Franse koploper fungeert Carlo Ancelotti als de trainer. De Italiaan haalde Beckham in zijn periode als coach van AC Milan al een keer kortstondig naar zijn club.

Beckham is de zoveelste aankoop van de steenrijke sjeiks uit Qatar. Sinds hun entree in 2011 investeerden de oliebaronnen al ongeveer 250 miljoen euro in hun Franse speeltje.

Aanbiedingen

Tijdens een drukbezochte persconferentie zei Beckham dat hij de afgelopen weken de clubs voor het uitkiezen had. ,,Ik heb in mijn loopbaan nog nooit zoveel aanbiedingen gehad'', liet hij weten. ,,Het is Parijs geworden. Een opwindende stad. Ik begrijp ook de plannen van de club. Ik ben blij dat ik de komende maanden een bijdrage kan leveren.''

Beckham die zonder vrouw en kinderen in Parijs neerstrijkt vanwege de schoolverplichtingen in Engeland, won met Manchester United zes landstitels en in 1999 de Champions League. Hij wil met PSG, dat in 1994 voor de laatste keer kampioen van Frankrijk was, opnieuw een hoofdprijs pakken. Het zal waarschijnlijk zijn laatste kunstje zijn op het hoogste niveau.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen