ANP9 jun '13 10:06

UBS neemt belang in DEMB

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - UBS heeft een kapitaalbelang en stemrecht in DE Master Blenders 1753 (DEMB) van 5,04 procent.

EPA
EPA

AMSTERDAM (AFN) - UBS heeft een kapitaalbelang en stemrecht in DE Master Blenders 1753 (DEMB) van 5,04 procent. Dat bleek zondag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Er zijn in de archieven van de AFM geen eerdere meldingen van de Zwitserse zakenbank in DEMB bekend.

Koffie- en theebedrijf DEMB houdt naar verwachting op 31 juli een buitengewone aandeelhoudersvergadering over het overnamebod van Oak Leaf, een dochter van Joh.A. Benckiser (JAB), zo maakte het onlangs bekend.

Op de vergadering mogen aandeelhouders stemmen over de opzet van de overname. Daarbij wil JAB de mogelijkheid krijgen om bij de afronding van de overname aandeelhouders die hun stukken niet hebben aangemeld uit te kopen tegen dezelfde prijs als het bod, zonder rente en met aftrek van belasting. Over die opzet moet de ondernemingsraad van DEMB nog een advies uitbrengen.

Als het voorstel wordt aangenomen neemt JAB genoegen met de aanmelding van 80 procent van de aandelen om het bod gestand te doen. Als na de aanmeldings- en na-aanmeldingsperiode meer dan 95 procent in handen is van JAB start een uitkoopprocedure die losstaat van het fusievoorstel, waarbij aandeelhouders hetzelfde (bruto)bedrag krijgen als het bod.

Gerelateerde artikelen