ANP15 mrt '13 22:12Aangepast op 16 mrt '13 14:18

Twee arrestaties in rosse buurt Alkmaar

ALKMAAR (ANP) - Bij een grote actie tegen mensenhandel in de rosse buurt in het centrum van Alkmaar zijn vrijdagavond twee verdachten aangehouden. Dat hebben de politie, het Openbaar Ministerie (OM) en de gemeente zaterdag gemeld.

Ongeveer 500 medewerkers van deze instanties deden mee aan de actie op de Achterdam, die tijdens het onderzoek werd afgesloten. De politie sprak met 57 prostituees over mogelijke mensenhandel en andere misstanden. Dat leverde volgens de politie bruikbare informatie op die verder wordt onderzocht. De vrouwen waren vooral afkomstig uit Bulgarije, Roemenië en Hongarije. De politie trof geen minderjarigen aan.

Een 27-jarige Roemeen en een 22-jarige Hongaar werden opgepakt, omdat ze verdacht worden van mensenhandel. Ze worden begin volgende week voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Ruzie

Burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar spreekt van een groot succes. Hij vindt het goed om te zien dat zoveel medewerkers van politie, justitie en gemeente betrokken zijn ,,bij het aanpakken van mensenhandel als moderne vorm van slavernij''.

Om de Achterdam wordt al lang geruzied. Omwonenden en de gemeente zien de prostitutie liever gaan dan komen. Het aantal peeskamers is in de afgelopen jaren gehalveerd. De gemeente wil winkels verleiden om zich in de straat te vestigen, in de hoop dat het gebied veiliger en aantrekkelijker wordt.

Gerelateerde artikelen