ANP3 apr '13 18:07

Celstraf voor moordcomplot Joss Stone

EPA
EPA

LONDEN (ANP) - Twee mannen die de Britse zangeres Joss Stone hadden willen beroven en vermoorden, zijn woensdag schuldig bevonden aan samenzwering. Volgens de aanklagers hadden de twee concrete plannen om Stone te onthoofden en haar lichaam daarna in de rivier te gooien vlakbij haar huis in Zuidwest-Engeland.

De oudste verdachte, Kevin Liverpool (35), moet minimaal 10 jaar en 8 maanden de cel in. De andere verdachte, Junior Bradshaw (32), krijgt zijn straf later te horen. De twee mannen hebben de aantijgingen tegengesproken tijdens het 3 weken durende proces.

De twee wilden in juni 2011 toeslaan, maar ze werden tijdig opgepakt vlakbij het huis van de zangeres. In hun auto werden onder meer een samurai-zwaard, drie messen, twee hamers, maskers en handschoenen gevonden.

De verdachten koesterden volgens de aanklagers een diepe haat tegen Stone vanwege haar banden met de Britse koninklijke familie. Ze had onder meer opgetreden voor de prinsen William en Harry en was op de bruiloft van William en Kate Middleton. In de woning van de verdachten zijn handgeschreven briefjes gevonden waarop koningin Elizabeth en Stone werden omschreven als duivels.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen