ANP5 jun '13 14:58

'Wall Street begint met verlies’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting met verlies.

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting met verlies. Beleggers maken zich op voor een drukke handelsdag met veel macro-economische cijfers.

Voor aanvang van de handel bleek uit cijfers van loonstrookverwerker ADP dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in mei met 135.000 banen is gegroeid. Economen hadden verwacht dat de werkgelegenheid met 165.000 arbeidsplaatsen zou toenemen. Het cijfer van ADP loopt vooruit op de officiële cijfers van de Amerikaanse overheid over de arbeidsmarkt die vrijdag naar buiten komen.

Daarnaast werd bekendgemaakt dat de arbeidsproductiviteit in de Verenigde Staten in het eerste kwartaal met 0,5 procent is toegenomen. Eerder was voor het afgelopen kwartaal een toename met 0,7 procent gemeld. De arbeidskosten liet in de eerste drie maanden van het jaar een onverwachte daling zien van 4,3 procent. In een eerdere schatting werd nog uitgegaan van een stijging met 0,5 procent.

Beige Book

Een halfuur na opening van de markt worden nog de stand van de inkoopmanagersindex van de Amerikaanse dienstensector in mei en de ontwikkeling van de fabrieksorders in april vrijgegeven. Later op de dag publiceert de Amerikaanse centrale bank nog het zogenoemde ‘Beige Book’, waarin de stand van de Amerikaanse economie wordt beschreven.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,4 procent voor de Amerikaanse beurzen. De New Yorkse aandelenmarkten deden dinsdag een stap omlaag. Beleggers twijfelden of de Federal Reserve, het stelsel van centrale banken, zijn op stimulering van de economie gerichte beleid zal handhaven. De Dow-Jonesindex daalde 0,5 procent tot 15.177,54 punten.

Gerelateerde artikelen