ANP22 mei '13 11:05Aangepast op 22 mei '13 11:46

AND opnieuw in gesprek over samenwerking

AMSTERDAM (AFN) - AND International is gesprekken aangegaan met een geïnteresserde partij over een verregaande vorm van samenwerking. Dat meldde de producent van digitale kaarten woensdag, zonder concrete gegevens te verstrekken.

Bestuursvoorzitter Hugo van der Linde gaf in een reactie aan dat het om een andere partij gaat dan degene die zich vorig jaar meldde. De gesprekken met die partij werden enkele maanden geleden opgeschort, zo werd eerder al gemeld.

De huidige verkennende gesprekken bevinden zich volgens het bedrijf in een pril stadium. ,,Zodra er sprake is van enige concrete feiten of omstandigheden zullen wij nader berichten'', beloofde AND.

Geen details

Van der Linde gaf desgevraagd geen details over de partij waarmee wordt gesproken, de vorderingen van de gesprekken of de termijn waarop hij verwacht nadere informatie te kunnen verstrekken.

Het aandeel AND klom woensdag in de ochtendhandel bijna 40 procent tot 2,53 euro. Even voor de publicatie van het persbericht werd al een piek bereikt van 2,60 euro.

Een woordvoerder van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), toezichthouder op de beurs, stelde dat de koersstijging ,,is opgevallen'''. ,,We kijken er logischerwijs naar'', zo voegde ze toe.

Gerelateerde artikelen