ANP7 mrt '13 13:09

Koningsspelen voor 1,6 miljoen kinderen

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Ongeveer 1,6 miljoen kinderen doen op 26 april mee aan de Koningsspelen ter gelegenheid van de troonswisseling op 30 april. In de Haagse Sporttuin Schilderswijk kregen staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) en voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten Annemarie Jorritsma donderdag de eerste brief waarin alle gemeenten worden opgeroepen de sportdag voor scholieren te organiseren. De bedoeling is dat 7500 basisscholen meedoen.

Voor de Koningsspelen is er 's morgens een gezond en feestelijk ontbijt voor alle deelnemers. Dekker kreeg de brief van Richard Krajicek en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, leden van het Nationaal Comité Inhuldiging.

Scholen kunnen zich vrijwillig opgeven voor de sportdag via een speciale website. Deelname is niet verpicht. Om de scholen extra te motiveren kunnen zij dankzij een verkiezing voor de beste Koningsspelen per provincie een bezoek van het aanstaande koningspaar winnen. ,,Al kan ik me niet voorstellen dat scholen zo'n leuk evenement aan zich voorbij laten gaan'', aldus Dekker.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen