ANP28 mei '13 11:04Aangepast op 28 mei '13 17:27

Curator: doorstart Free Record Shop kansrijk

ANP
ANP

ROTTERDAM (AFN) - De kans op een doorstart van Free Record Shop is zeer reëel. Dat zei curator Jos Borsboom dinsdag na gesprekken met de directie van het bedrijf van oprichter en eigenaar Hans Breukhoven.

Volgens Borsboom hebben zich inmiddels verschillende partijen uit Nederland gemeld die interesse hebben. ,,Er zijn ook buitenlandse partijen met belangstelling maar die heb ik nog niet gesproken'', zei hij.

De curator geeft de namen van de geïnteresseerden niet prijs. Een van de partijen is in ieder geval ProCures, die vorige week al liet weten Free Record Shop in afgeslankte vorm te willen voortzetten. Deze Nederlandse investeringsmaatschappij verwierf onlangs al een meerderheidsbelang in het onderdeel Game Mania en de Belgische tak van Free Record Shop.

Rechtbank

De rechtbank in Rotterdam verklaarde de winkelketen voor muziek, films en games eerder op dinsdag failliet en benoemde twee curatoren, onder wie Borsboom.

De winkelketen had vrijdag al aangekondigd faillissement te zullen aanvragen. Het bankroet betreft de Nederlandse organisatie van Free Record Shop, met 141 filialen en 755 medewerkers. Volgens curator Borsboom blijven de winkels voorlopig gewoon open.

Free Record Shop is in de problemen gekomen door de economische neergang en de opkomst van de onlineverkoop van muziek en films. Het bedrijf heeft een schuldenlast van 12,5 miljoen euro, waarvan ongeveer de helft bij de fiscus en de andere helft bij gewone crediteuren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen