ANP24 mei '13 08:27

Nikkei hoger na nerveuze sessie

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is vrijdag hoger gesloten. De handel bleef zeer nerveus na de koersduikeling van een dag eerder.

De Japanse beurs zigzagde tussen een verlies van ruim 3 procent en een winst van meer dan 3 procent. De Nikkei eindigde uiteindelijk met een winst van 0,9 procent op 14.612,45 punten. Donderdag leverde de Japanse hoofdindex, die sinds november 2012 met meer dan 60 procent is gestegen, ruim 7 procent in.

Een stijging van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar oefende druk uit op de beurskoersen. De munt steeg in waarde nadat de gouverneur van de Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, liet weten dat de centrale bank voldoende stimuleringsmaatregelen heeft genomen. Vooral de Japanse exportbedrijven, die in de afgelopen tijd sterk hebben geprofiteerd van een goedkopere yen, vielen daardoor uit de gratie.

Elders in het Verre Oosten lieten de aandelenmarkten een gemengd beeld zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,1 procent lager in de middaghandel. De Kospi in Seoul klom 0,2 procent en de All Ordinaries in Sydney verloor 1,6 procent.

Gerelateerde artikelen