ANP14 jan '13 23:05Aangepast op 14 jan '13 23:49

Tweede etappezege Roma

CORDOBA (ANP) - Nani Roma heeft zijn tweede etappezege binnen de de Dakar Rally. De Spanjaard, achter het stuur van een Mini, bleef maandag in de lange rit tussen San Miguel de Tucuman en Cordoba, met 593 kilometer voor het klassement, zijn Franse ploegmaat Stéphane Peterhansel ruim 4 minuten voor. De Argentijn Orlando Terranova finishte in een BMW als derde op 6.54.

In het algemeen klassement verstevigde Peterhansel zijn leidende positie. Zijn voorsprong op de Zuid-Afrikaan Giniel de Villiers, nu de nummer 2, is meer dan drie kwartier. De Rus Leonid Novistkij (Mini) moet bijna een uur goedmaken.

Nasser Al-Attiyah, meer dan een week Peterhansels belangrijkste belager, werd geveld door pech. De Qatarese autocoureur en kleiduivenschutter kwam met nog 4 kilometer te gaan voor de zoveelste keer tot stilstand in zijn Red Bull-buggy. Na een uur gaf het gps-systeem aan dat er nog steeds geen beweging in de wagen zat.

Gert Huzink was toen al enige tijd op de plaats van bestemming met zijn Ford. Hij eindigde als 13e op ruim een half uur van Roma. In de algemene rangschikking speelt Huzink geen rol van betekenis. De Dakar uitrijden is zijn doel.

Gerelateerde artikelen