ANP6 jan '13 05:54

Bloed verkrachte Indiase op kleren verdachten

EPA
EPA

NEW DELHI (ANP) - Op de kleding van de zes verdachten van een brute groepsverkrachting in de Indiase hoofdstad New Delhi is het bloed aangetroffen van het 23-jarige vrouwelijke slachtoffer. Dat hebben DNA-tests uitgewezen, meldt de BBC.

De studente werd op 16 december verkracht in een bus. Ze bezweek vorige week zaterdag aan haar verwondingen. De mannen worden aangeklaagd voor groepsverkrachting, ontvoering en moord. Hen hangt de doodstraf boven het hoofd. Vijf van hen moeten maandag voorkomen, de zesde verdachte is minderjarig. Zijn zaak wordt naar verwachting apart behandeld.

Nadat details over de verkrachting bekend werden, barstte een enorme volkswoede los. De reisgenoot van de vrouw werd bewusteloos geslagen en na de verkrachting, werd het tweetal uit de bus gegooid. De buschauffeur zou vervolgens hebben geprobeerd haar te overrijden. Volgens de vriend duurde het anderhalf uur voordat het gewonde stel naar het ziekenhuis werd gebracht, volgens de politie 24 minuten. De zaak heeft in India tot grote publieke verontwaardiging en demonstraties geleid. In 2011 werd in het land elke 22 minuten een vrouw verkracht. De regering wil het seksueel geweld nu ,,met ijzeren vuist" bestrijden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen