ANP17 mrt '13 22:06

Meer acties bij distributiecentra AH

ZAANDAM (ANP) - De acties bij de distributiecentra van Albert Heijn worden uitgebreid. Dat meldde campagneleider Ron Meyer van vakbond FNV Bondgenoten zondagavond. In 5 van de 6 distributiecentra zal een flink deel van de vaste krachten het werk vanaf maandag neerleggen.

Er werd dit weekend door vaste medewerkers al gestaakt op de distributiecentra in Zaandam, Pijnacker en Tilburg. Maandag komen daar Nieuwegein en Geldermalsen bij, terwijl in Zwolle juist een aantal uitzendkrachten het werk neerlegt. Maandagmiddag zal er bij verschillende supermarkten in Nederland geflyerd worden door de actievoerders.

Inzet van de acties is een nieuwe cao voor de medewerkers. CNV Dienstenbond en Albert Heijn werden het vrijdag eens over een nieuwe 2-jarige cao, maar de FNV wees dat akkoord van de hand. Volgens Meyer is Albert Heijn nu aan zet, aangezien er na donderdag niet meer is gesproken met de FNV. ,,Wij kunnen niet anders dan actievoeren en zien hoe het loopt'', aldus Meyer.

Volgens Meyer liggen vanaf maandag de distributiecentra voor het grootste deel plat, omdat juist de vaste krachten daar belangrijke functies vervullen.

Gerelateerde artikelen