ANP30 jan '13 07:41

Eerder problemen met accu's Dreamliner

TOKIO (AFN/RTR) - Luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways (ANA) heeft eerder problemen gehad met de accu's in de 787 Dreamliner. ANA heeft de afgelopen maanden in totaal tien accu's van de nieuwe toestellen vervangen, zo liet het Japanse bedrijf woensdag weten.

Op dit moment staat de volledige wereldwijde vloot van 50 Dreamliners aan de grond. Daartoe werd besloten na twee incidenten. Een toestel van ANA moest medio januari een noodlanding maken omdat aan boord brand was uitgebroken. Bij een ander vliegtuig van Japan Airlines (JAL), dat in Boston geparkeerd stond, brak eveneens brand uit. Beide incidenten worden met de accu's in verband gebracht.

ANA heeft het vervangen van de onderdelen destijds niet gemeld bij de inspectie, omdat de mankementen volgens het bedrijf geen veiligheidsrisico's opleverden. De Japanse minister van Transport heeft inmiddels laten weten dat de accu's zelf waarschijnlijk niet de oorzaak van de problemen zijn. Het onderzoek focust zich nu meer op sensoren en elektrische systemen rondom de accu.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen