ANP21 jun '13 13:53Aangepast op 21 jun '13 17:35

Nog zeven verdachten vast voor examendiefstal

ROTTERDAM (ANP) - Een van de verdachten van betrokkenheid bij de eindexamendiefstal op de Ibn Ghaldounschool is vrijdag op vrije voeten gesteld. Samen met een andere verdachte werd hij voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam. Deze zevende verdachte blijft de komende acht dagen nog wel in voorlopige hechtenis.

De onderzoeksrechter keek in de afgelopen dagen naar de verlenging van het voorarrest van 8 verdachten. Zeven daarvan moeten op dit moment in voorlopige hechtenis blijven. Twee leerlingen, een 18-jarig meisje uit Rotterdam en een 19-jarige jongen uit Maassluis die op 9 juni werden ingerekend, blijven 30 dagen langer vast, bepaalde de raadkamer vrijdag. Bij hen thuis werden eindexamens gevonden.

De jongen die nu naar huis mag, zou de verdachte zijn die de vermoedelijke dieven onder druk zou hebben gezet om de examens ook aan hem te geven. Er waren onvoldoende redenen om hem nog vast te houden.

Eind mei kwam de fraude aan het licht nadat het vwo-examen Frans van de volgende dag op internet verscheen. In totaal bleken 27 examens vwo, havo en vmbo op straat te liggen. Leerlingen van de islamitische school en fraudeurs van andere scholen, moesten deze week opnieuw examen doen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen