ANP17 mrt '13 08:43Aangepast op 17 mrt '13 09:02

Räikkönen wint Grand Prix van Australië

MELBOURNE (ANP) - De Fin Kimi Räikkönen heeft zondag de Grand Prix van Australië gewonnen, de openingsrace van de Formule 1 in dit jaar. De coureur van Lotus profiteerde op circuit Albert Park in Melbourne maximaal van zijn strategie om tijdens de race slechts twee pitstops te maken. De Spanjaard Fernando Alonso, die één keer vaker van banden wisselde, finishte in zijn Ferrari als tweede op ruim 12 seconden. De Duitse wereldkampioen Sebastian Vettel, die van poleposition vertrok in zijn Red Bull, eindigde als derde.

De Nederlander Giedo van der Garde reed zijn eerste race als formule 1-coureur uit en arriveerde als 18e en laatste. Hij gaf twee ronden toe op de winnaar.

Räikkönen boekte zijn 20e zege in een grand prix. Hij was zondag niet alleen de sluwste, maar bleek ook over een rappe bolide te beschikken. ,,Ik zei toch dat we een snelle auto hebben'', schreeuwde de Fin door de boordradio na de enerverende race in Melbourne.

Felipe Massa van Ferrari werd vierde, terwijl Lewis Hamilton zijn debuut in het team van Mercedes bekroonde met de vijfde plaats. Mark Webber kon in zijn thuisrace niet uitblinken. Na een desastreuze start zat er voor hem niet meer in dan de zesde plaats.

Gerelateerde artikelen