ANP14 jun '13 19:39Aangepast op 14 jun '13 21:40

Wall Street op verlies

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenmarkten in New York stonden vrijdag op verlies, na de flinke winsten een dag eerder.

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - De aandelenmarkten in New York stonden vrijdag op verlies, na de flinke winsten een dag eerder. De handel ondervond wat tegenwind van tegenvallende Amerikaanse macrocijfers en een verlaging van de groeiverwachting voor de Amerikaanse economie door het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De Dow-Jonesindex noteerde tegen het handelseinde 0,5 procent lager op 15.101 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 1631 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,4 procent tot 3432 punten.

Het IMF verwacht nu voor 2014 een groei in de Verenigde Staten van 2,7 procent, terwijl eerder op 3 procent werd gerekend. Voor 2013 bleef de prognose onveranderd op 1,9 procent. Het IMF zei verder dat de FederalReserve waarschijnlijk niet voor het einde van dit jaar zijn steunbeleid zal afbouwen. Ook waarschuwde het fonds dat het terugschroeven van de stimulering met grote voorzichtigheid moet worden gedaan om onrust op de financiële markten te voorkomen.

Fed

De Fed maakte bekend dat de industriële productie in de VS in mei onveranderd is gebleven. Economen rekenden in doorsnee op een productiegroei met 0,2 procent. In april daalde de industriële productie met een herziene 0,4 procent.

De Universiteit van Michigan meldde op basis van een voorlopig cijfer dat in juni het consumentenvertrouwen in de VS licht is gedaald. In mei bereikte het vertrouwen van Amerikanen in de economie nog het hoogste niveau in bijna 6 jaar.

Groupon

In de Dow was chemieconcern DuPont een van de grootste dalers met een verlies van 2,2 procent. Donderdag kwam het bedrijf met tegenvallende vooruitzichten.

Advertentiewebsite Groupon steeg 13,5 procent na een opwaardering van Deutsche Bank. De bank verwacht dat Groupon kan profiteren van de mobiele app om klanten binnen te halen.

De euro was 1,3341 dollar waard, tegen 1,3338 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel. De prijs van Amerikaanse olie steeg met 1,2 procent tot 97,85 dollar per vat. Brentolie werd 0,9 procent duurder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen