ANP5 aug '13 16:51

Deel A15 bijna hele dag dicht door ongeluk

VUREN (ANP) - Een deel van de snelweg A15 in de richting Rotterdam is maandag bijna de hele dag afgesloten geweest, nadat er rond half 10 's morgens twee vrachtwagens op elkaar waren gebotst. Dat gebeurde in de staart van een file bij Vuren.

Die was ontstaan doordat een auto ter hoogte van Gorinchem in brand vloog. Beide vrachtwagenchauffeurs, mannen van 42 en 44 jaar uit Rotterdam, zijn ernstig gewond met traumahelikopters overgebracht naar ziekenhuizen, aldus de politie.

Door de klap schoof een derde vrachtwagen ook nog door, maar dat had alleen blikschade tot gevolg. De cabine van de ene vrachtwagen brak af. De andere vrachtwagen kwam op zijn kant dwars over de rijbanen te liggen.

Omkeren

Hulpdiensten haalden de vangrail tussen de twee weghelften van de A15 weg, nadat verkeer in de file achter het ongeluk al uren stil had gestaan. Weggebruikers konden zo omkeren en terugrijden naar een afrit. Ter hoogte van knooppunt Valburg in de buurt van Nijmegen is een omleiding ingesteld voor verkeer richting Rotterdam. Ook aan de andere kant van de weg richting Nijmegen is sprake van oponthoud.

De weg blijft nog een poos afgesloten, omdat de ravage nog niet is opgeruimd. Ook is de politie nog bezig met sporenonderzoek. Daarna moet het wegdek nog worden gerepareerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen