ANP3 jun '13 09:36Aangepast op 3 jun '13 09:55

Rover: vertrek NS-directeur onontkoombaar

AMSTERDAM (ANP) - Reizigersorganisatie Rover zegt dat het opstappen van NS-topman Bert Meerstadt er aan zat te komen. ,,Hij was verantwoordelijk voor de Fyra. Hij moet zijn biezen wel pakken. Wij hadden een goede verstandhouding met hem, maar het is niet anders’’, liet een woordvoerder maandag weten.

Rover vindt het belangrijker dat er een goed alternatief komt voor de treinverbinding tussen Amsterdam en Brussel. ,,Eentje die elk uur rijdt en niet zo’n halve krakkemikkige verbinding als nu''.

Een andere reizigersorganisatie, Beter OV, is teleurgesteld over het vertrek van de NS-directeur omdat hij ,,gedurende lange tijd een constante factor is geweest binnen de NS''.

Verwachtingen

Beter OV heeft van opvolger Timo Huges hoge verwachtingen. Hij heeft ,,veel ervaring in de logistiek, maar mist de oogkleppen die veel mensen bij het spoor nu eenmaal hebben''.

Staatssecretaris Wilma Mansveld heeft waardering voor het werk van Meerstadt. ,,Hij stond voor zijn organisatie. Voor die houding en inspanningen waardeer en respecteer ik hem'', stelt ze maandag.

Mansveld heeft maar kort met Meerstadt samengewerkt, maar heeft in die tijd wel veel met hem te maken gehad. Dat kwam onder meer door de perikelen rond de Fyra. ,,Er is onder zijn leiding veel gebeurd'', stelt ze.

Gerelateerde artikelen