ANP10 jun '13 12:22

Topman Orange ondervraagd in corruptiezaak

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Topman Stephane Richard van het Franse telecombedrijf Orange is maandag aangehouden voor ondervraging in een onderzoek naar mogelijke corruptie in een zaak uit 2008.

Stephane Richard. EPA
Stephane Richard. EPA

PARIJS (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Topman Stephane Richard van het Franse telecombedrijf Orange is maandag aangehouden voor ondervraging in een onderzoek naar mogelijke corruptie in een zaak uit 2008. Een woordvoerder van Orange liet weten dat het gaat om een ,,routineprocedure’’.

Richard moet de Franse politie waaschijnlijk nadere inlichtingen verschaffen over de schikking die vijf jaar geleden is getroffen met zakenman Bernard Tapie. Die kreeg van de staat 285 miljoen euro uitbetaald als compensatie in een langlopende zaak rond de bank Crédit Lyonnais. Orange is, formeel per 1 juli, de nieuwe naam voor France Télécom.

Richard was destijds de hoogst verantwoordelijke onder minister van financiën Christine Lagarde, die later als hoofd van het Internationaal Monetair Fonds aantrad. De politie kan de topman 48 uur vasthouden, waarna een beslissing moet worden genomen of er een onderzoek naar hem wordt ingesteld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen