ANP14 jun '13 09:42

Jaarverlies voor Kenya Airways

Auteur: ANP Nieuws

NAIROBI (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De Keniaanse luchtvaartmaatschappij Kenya Airways waarin Air France-KLM een belang van 27 procent heeft, is het afgelopen jaar in de rode cijfers gedoken.

NAIROBI (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De Keniaanse luchtvaartmaatschappij Kenya Airways waarin Air France-KLM een belang van 27 procent heeft, is het afgelopen jaar in de rode cijfers gedoken. Het bedrijf kampte met dalende inkomsten en stijgende brandstofkosten, maakte het vrijdag bekend.

De omzet van Kenya Airways daalde in het boekjaar tot en met 31 maart met 8 procent tot 98,8 miljard shilling (867 miljoen euro). Onder de streep bleef een verlies staan van 7,9 miljard shilling, tegen een winst van 1,7 miljard shilling een jaar eerder.

De omzetdaling is deels toe te schrijven aan zorgen over de veiligheidssituatie in Kenia. Het land heeft een reeks geweldsincidenten gehad sinds het in 2011 troepen stuurde naar buurland Somalië om daar tegen islamitische extremisten te vechten. Daarom stelden verscheidene landen een negatief reisadvies in. Ook de angst voor geweld rond de presidentsverkiezingen in maart drukte de reislust naar het Afrikaanse land.

Ondanks het verlies, het tweede in 4 jaar tijd, zei financieel directeur Alex Mbugua de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. De passagiersaantallen nemen toe terwijl de prijzen van brandstof dalen, aldus de topman.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen