ANP17 mrt '13 16:53

Kardan staakt gesprekken over vastgoed China

AMSTERDAM (AFN) - Kardan heeft de in februari aangekondigde gesprekken met een internationaal fonds over de verkoop van een belang in het zogenoemde Europark Dalian afgebroken. Dat maakte Kardan zondag bekend. De investeerder heeft een belang van 50 procent in het project in China.

Kardan en de niet bij naam genoemde potentiële koper tekenden op 28 december vorig jaar een niet-bindende overeenkomst, waarin een exclusieve onderhandelingsperiode was opgenomen tot 18 februari. Die termijn werd met instemming van beide partijen verlengd, maar het fonds meldde zich uiteindelijk af bij Kardan. De prijs waarover werd gesproken is 710 miljoen yuan (ongeveer 85 miljoen euro). Kardan rekende op een boekwinst op de transactie.

Kardan Land China wil nu onderhandelingen met andere internationale fondsen en investeerders hervatten om het belang in het gemengde vastgoedproject alsnog aan de man te brengen. Volgens Kardan heeft het afbreken van de gesprekken geen effect op de verdere ontwikkeling van Europark Dalian, dat op een oppervlakte van 327.000 vierkante meter onder meer een winkelcentrum, twee kleine kantoren en twee luxe appartementencomplexen herbergt.

Het staken van de onderhandelingen viel slecht op de beursvloer in Tel Aviv, waar het aandeel Kardan 4,2 procent verloor. Dat is de scherpste daling op dagbasis sinds 23 december vorig jaar. Analist Noam Pincu van Psagot Investment House stelde dat een deal Kardan een kasstroom van tientallen miljoenen dollar had opgeleverd. Dat geld had Kardan goed kunnen gebruiken voor het aflossen van schulden waarmee het begin 2014 moet beginnen.

Gerelateerde artikelen