ANP5 apr '13 09:36

'Onzekerheden bij Reesink'

AMSTERDAM (AFN) - De vooruitzichten van de staaldivisie van Reesink zijn onzeker. Dat stelde analist Martijn den Drijver van SNS Securities vrijdag in een rapport waarin hij zijn advies voor het aandeel Reesink verlaagde naar hold.

Reesink maakte vrijdag de definitieve cijfers over 2012 bekend. Daaruit bleek volgens Den Drijver onder meer dat de omzet van de staaldivisie in de tweede helft van vorig jaar veel sterker is gedaald dan voorzien. Dat beeld komt niet overeen met eerdere uitspraken van het bedrijf dat het sluiten van de staalvestiging in Stampersgat geen klanten heeft gekost, aldus de analist.

De cijfers wijzen er volgens hem ook op dat de operationele verliezen van de staaldivisie aanzienlijk hoger zijn opgelopen dan verwacht, hoewel Reesink die resultaten niet apart publiceert. Reesink gaf wel aan dat dat de staalresultaten in 2013 zullen verbeteren, maar zag in tegenstelling tot een bericht eerder dit jaar af van de uitspraak dat een break-evenresultaat mogelijk is.

Ook de beslissing van Reesink om af te zien van dividend over 2012 is een teleurstelling, stelt Den Drijver.

Op het Damrak werden de berichten van Reesink zeer negatief ontvangen. Het aandeel Reesink noteerde vrijdag om 9.25 uur ruim 8 procent in de min op 74 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen