ANP30 jan '13 19:45

Beurzen VS vlak in afwachting Fed

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten schommelden woensdag rond de slotstanden van een dag eerder. Beleggers maakten pas op de plaats na de bekendmaking van een onverwachte krimp van de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal. Ook wachtten zij op de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Federal Reserve, de centrale bank van de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex stond in de middaghandel vrijwel onveranderd op 13.958 punten. Ook de breder samengestelde S&P 500 kwam nauwelijks van zijn plek en stond op 1507 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq stond eveneens vlak 3153 punten.

De resultaten van internetwinkelier Amazon vielen goed bij beleggers. Het aandeel werd 4,6 procent meer waard. Een andere opvallende stijger in de Nasdaq was Facebook, dat 1,3 procent steeg. Het internetbedrijf achter de gelijknamige sociale netwerksite publiceert zijn kwartaalresultaten na sluiting van de aandelenmarkt.

Boeing bovenaan

Bij de hoofdfondsen ging vliegtuigfabrikant Boeing aan kop met een plus van 1,2 procent. Het bedrijf liet bij de presentatie van zjn jaarcijfers weten weinig financiële gevolgen te voorzien als gevolg van de problemen met zijn nieuwe vlaggenschip, de Boeing 787 Dreamliner. De 50 toestellen die inmiddels zijn afgeleverd, staan aan de grond na een reeks veiligheidsincidenten.

Autofabrikant General Motors was de sterkste daler in de Dow. Het aandeel zakte 0,9 procent. Ook oliemaatschappij ExxonMobil was uit de gratie en werd 0,7 procent minder waard.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen