ANP29 jul '13 09:22

Salveo brengt belang in Biotechnology terug

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Salveo zal zijn belang in stamcelbank Salveo Biotechnology terugbrengen naar een minderheidsbelang.

AMSTERDAM (AFN) - Salveo zal zijn belang in stamcelbank Salveo Biotechnology terugbrengen naar een minderheidsbelang. Dat maakte de onderneming maandag bekend. Daarmee wil het mogelijke belangenconflicten uit de weg gaan.

Salveo is grootaandeelhouder van de Nederlandse stamcelbank Cryo-Save. Het kondigde vrijdag onverwacht een bijzondere aandeelhoudersvergadering (bava) bijeen, omdat het zijn topman Frederic Amar wil benoemen bij het Zutphense bedrijf. Cryo-Save kondigde direct juridische stappen aan, omdat Salveo volgens het bedrijf de Nederlandse bestuursregels breekt door zo snel al de aandeelhouders bijeen te roepen.

Ook wees Cryo-Save op mogelijke belangenverstrengeling bij een benoeming van Amar als bestuursvoorzitter. Amar zelf sprak dit direct tegen AFN tegen, hij zal voor de bava op 9 september stoppen als bestuursvoorzitter bij Salveo en Salveo Biotechnology. De onderneming meldde maandag ook het belang van Salveo in Salveo Biotechnology, dat in Italië, Spanje, Roemenië en Zwitserland concurreert met Cryo-Save, zal terugbrengen tot een minderheidsbelang.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen