ANP7 mrt '13 11:41

'Topman Antonov wordt bedreigd'

AMSTERDAM (AFN) - Antonovtopman Marius Ritskes wordt persoonlijk bedreigd vanwege de situatie bij het bedrijf. Dat zei hij donderdag tegen het ANP. Het is niet duidelijk of de bedreigingen van een of meerdere personen afkomstig zijn. Ze zijn al ruim drie maanden aan de gang.

Ritskes zegt dreigtelefoontjes en -mails te krijgen en gestalkt te worden. Hij vermoedt dat het een of meerdere beleggers zijn die verlies hebben geleden op investeringen in Antonov. De topman overweegt aangifte te doen.

De versnellingsbakkenfabrikant, die in zijn geschiedenis nog nooit winst boekte, zit op het strafbankje van Euronext Amsterdam, onder meer omdat het de jaarrekening 2011 niet kon afronden. De koers is inmiddels gezakt tot 0,01 euro.

Doorstart

Antonov is volgens Ritskes, die in juli 2012 als bestuursvoorzitter is aangetreden bij het bedrijf, druk bezig met een mogelijke 'doorstart'. Hij schat de kans van slagen op 30 procent. Daar moet over ,,een week of 5'' meer duidelijkheid over komen. ,,Een belangrijke eis is dat een potentiële partner financiële risico's zal aanvaarden en investeringen doet van minimaal een half miljoen euro''. Er wordt nu met twee partijen gepraat.

De website van Antonov staat overigens op zwart, volgens Ritskes ,,omdat ik geen tijd heb om hier nu ook aandacht aan te besteden''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen