ANP1 feb '13 15:31Aangepast op 1 feb '13 16:13

Bertens blijft stunten in Parijs

ANP
ANP

PARIJS (ANP) - Tennisster Kiki Bertens heeft vrijdag de halve finales bereikt van het ATP-toernooi van Parijs. De speelster uit Wateringen schakelde de Tsjechische Lucie Safarova uit, de nummer 6 van de plaatsingslijst. Bertens had niet meer dan twee sets nodig: 6-1 7-5.

Donderdag had Bertens, die nota bene als lucky loser in het hoofdtoernooi belandde, al de als vierde geplaatste Slowaakse Dominika Cibulkova verslagen. In de halve finale treft ze de winnares van de partij tussen de Italiaanse Sara Errani, de nummer 1 van de plaatsingslijst, en Carla Suarez Navarro uit Spanje.

Tegen Safarova pakte ze in beide sets een vroege break. Safarova, de nummer 18 van de wereld, kwam er in het eerste bedrijf niet aan te pas. In de tweede set brak ze in de achtste game terug (4-4) waarna Bertens bij 5-5 opnieuw een breakkans benutte. Op eigen service beëindigde ze de partij op haar tweede matchpoint met een ace. Vorig jaar had ze de Tsjechische op Wimbledon ook al verslagen.

Haar overwinningen op Cibulkova en Safarova zijn haar eerste zeges op speelsters uit de top 20. Met Errani wacht nu mogelijk een tegenstandster uit de mondiale top 10.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen