ANP6 apr '13 07:31

'Vertrouwen beleggers maakt pas op de plaats'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers heeft afgelopen maand een pas op de plaats gemaakt. Dat blijkt uit de zaterdag gepubliceerde ING BeleggersBarometer, die in maart net als een maand eerder is uitgekomen op 97 punten.

De stand net onder de 100 punten betekent dat pessimisten licht de overhand hebben. In januari waren er onder particuliere beleggers nog iets meer optimisten. De barometer kwam toen voor het eerst in anderhalf jaar tijd boven de 100 punten uit.

Maart werd gekenmerkt door onzekerheid over de Italiaanse verkiezingen, het Amerikaanse begrotingsoverleg en de bankencrisis op Cyprus. ,,Deze stand laat zien dat de Nederlandse particuliere belegger hierdoor niet van de wijs is gebracht'', aldus ING-econoom Bob Homan. ,,En dat op zichzelf is een positief signaal.''

Aandelen

Wel blijkt dat in maart minder beleggers de voorkeur gaven aan aandelen. Het aantal investeerders dat ervoor koos nieuw geld in obligaties te steken, nam juist toe. Ook beursgenoteerd vastgoed was volgens ING meer in trek dan een maand eerder.

Ter gelegenheid van de troonswisseling op 30 april onderzocht ING ook hoe particuliere beleggers denken over het koningshuis. Meer dan de helft van de circa 400 ondervraagden denkt dat het een positieve invloed kan hebben op de kansen van Nederlandse bedrijven in het buitenland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen