ANP23 jan '13 09:51Aangepast op 23 jan '13 10:07

Thomas Dekker: ga alles vertellen

ANP
ANP

RIJSWIJK (ANP) - Wielrenner Thomas Dekker gaat tegenover de Dopingautoriteit een volledige bekentenis afleggen over zijn dopingverleden.

Dekker, die anderhalf jaar geleden na een dopingstraf terugkeerde in het peloton, zal daarbij niemand sparen. ,,Ik heb er voor gekozen alles wat ik weet te vertellen: namen, data en details'', laat hij woensdag in een verklaring weten.

Het gesprek met het Nederlandse antidopingbureau zal volgens zijn management SEG binnen 2 weken worden gehouden. Dekker, die rijdt voor het Amerikaanse Garmin, verblijft momenteel in Spanje voor een trainingskamp.

,,Als lid van Team Garmin-Sharp met hun beleid en waarden, als Nederlandse wielrenner en lid van de Nederlandse wielerbond, als ex-dopingzondaar die 2 jaar schorsing uitzat en als voorstander van een schone sport, maak ik bekend dat ik zal getuigen en de Dopingautoriteit alle hulp ga geven de wielersport verder op te schonen'', verklaart Dekker. ,,Er zijn tal van personen betrokken bij mijn dopingverleden. Ik ga alle details, inclusief de namen van mensen die me erbij geholpen hebben, overleggen.''

Gerelateerde artikelen