ANP10 mrt '13 14:34

Feyenoord vergroot titelkansen in Kerkrade

ANP
ANP

KERKRADE (ANP) - Niemand kan er meer omheen. Na de benauwde zege zondag bij Roda JC (0-1) is Feyenoord een serieuze titelkandidaat. De Rotterdamse ploeg kwam dankzij de 20e competitietreffer van Graziano Pellè in punten op gelijke hoogte met PSV, dat wel een beter doelsaldo heeft.

Trainer Ruud Brood van Roda JC moest vlak voor het begin van het duel zijn opstelling nog aanpassen. Eerste doelman Filip Kurto was tijdens de warming-up door zijn rug gegaan. Zijn Poolse landgenoot Mateusz Prus was zijn vervanger.

De lunchwedstrijd kwam moeizaam op gang. De twee ploegen begonnen in een laag tempo en leden vooral op het drukke middenveld nogal wat balverlies.

Oranje

Feyenoord, met liefst acht spelers uit de voorselectie van Oranje, maakte de fout om voortdurend Pellè te willen aanspelen. De Italiaan werd echter door Bart Biemans en/of Danilo kort gedekt. Pas na een minuut of 20 werden de snelle vleugelspitsen Jean-Paul Boëtius en Ruben Schaken meer in het spel betrokken.

In de 26e minuut was Schaken zijn directe tegenstander Abel Tamata voor de eerste keer te snel en te slim af. Het schot met links van de rechtsbuiten ging net voorlangs. Kort daarna was het wel raak. Schaken legde Tamata opnieuw in de luren waarna Pellè met het hoofd kon scoren, 0-1.

Machteloos

Roda JC was voor de rust aanvallend machteloos. De thuisploeg miste de offensieve impulsen van de geblesseerde Guus Hupperts. Diens vervanger Laurent Delorge kon zijn spitsen Sanharib Malki en Frank Demouge niet in stelling brengen.

Meteen na de pauze ging ook van Roda JC eindelijk enige dreiging uit. Nadat Mark-Jan Fledderus op de vuisten van Erwin Mulder had geknald, kwam Feyenoord heel goed weg bij een sliding van Bruno Martins Indi, die daarbij Malki duidelijk aantikte. Vink wilde van geen strafschop weten.

Geloof

Doordat Feyenoord en met name Pellè in de counter verzuimde de beslissende 0-2 te maken, kon Roda JC in de gelijkmaker blijven geloven. De Limburgse ploeg ontbeerde evenwel kracht en kwaliteit om aan de eerste thuisnederlaag in ruim 3 maanden te ontsnappen.

Mitchell Donald miste in de 72e minuut de grootste kans namens Roda JC. De sterke Daryl Janmaat stuitte nadien op doelman Prus. In de laatste minuut voorkwam Jordy Clasie op de doellijn nog duur puntenverlies voor het toch wel fortuinlijke Feyenoord.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen