ANP15 jan '13 11:10Aangepast op 15 jan '13 11:32

EFSF zegt Griekenland 9,2 miljard euro toe

ATHENE (ANP) - Griekenland heeft van het Europese noodfonds EFSF de verzekering gekregen dat het in januari 9,2 miljard euro schuldhulp krijgt. Dat maakte minister van Financiën Yannis Stournaras maandagavond laat bekend op de Griekse televisie. De regering in Athene heeft voldaan aan een serie belastingverhogingen en economische hervormingen, waardoor het bedrag werd toegezegd.

Vorige maand kwam Griekenland al met het EFSF overeen een kapitaalinjectie van in totaal 49,1 miljard euro te krijgen. Het met gigantische schulden kampende land kreeg daarvan 34,3 miljard direcht gestort, waarna de rest in drie keer zou worden uitgekeerd voor eind maart als aan bepaalde eisen was voldaan. Die beloftes zijn nu deels ingelost, waardoor het eerste deel van de resterende 14,8 miljard is toegezegd.

Een van de getroffen maatregelen door de Griekse regering is het korten op de bonussen en salarissen van parlementariërs. Ook werd er een wetswijziging doorgevoerd waardoor het gemakkelijker wordt voor Grieken om een taxivergunning te krijgen.

Gerelateerde artikelen