ANP21 jan '13 08:20Aangepast op 21 jan '13 09:31

Atari VS vraagt uitstel van betaling aan

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse tak van videospelproducent Atari heeft samen met nog drie dochterondernemingen uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Manhattan, New York. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. Naast Atari Inc. gaat het onder meer om de onderdelen Atari Interactive en Humongous.

De Amerikaanse onderdelen willen zich afscheiden van het Franse moederbedrijf Atari om zo een eigen vermogen te creëren en niet meer van het Franse beleid afhankelijk te zijn. Ze willen goedkeuring om 5,3 miljoen dollar (3,9 miljoen euro) te krijgen uit fondsen van het in New York gevestigde Tenor Capital Management om zodoende te kunnen blijven beschikken over hun bezittingen. Tijdens deze periode verwachten de bedrijven normaal te kunnen opereren.

Het in 1972 opgerichte Atari heeft de rechten van meer dan 200 videogames, waaronder Pong, Asteroids en Rollercoaster Tycoon. De spellen zijn onder meer te spelen via internet, op mobiele telefoons en op consoles van Microsoft, Sony en Nintendo.

Gerelateerde artikelen