ANP3 jan '13 15:00

‘Wall Street begint met verlies’

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen donderdag waarschijnlijk met verliezen. Beleggers nemen wat gas terug na de sterke start van het nieuwe jaar. De markt wacht daarnaast nog op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag worden vrijgegeven.

Voorbeurs bleek dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in december aanzienlijk sterker is gegroeid dan verwacht. Volgens salarisstrookverwerker ADP kwamen er vorige maand 215.000 banen bij, terwijl er was gerekend op 140.000 banen. De cijfers van ADP lopen vooruit op het officiële banenrapport, dat vrijdag wordt gepubliceerd.

De aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten namen daarentegen afgelopen week toe. Het aantal aanvragen bedroeg 372.000, tegen 362.000 aanvragen een week eerder.

Costco Wholesale

Aan het bedrijvenfront zal Costco Wholesale mogelijk in de belangstelling staan. Het groothandelsbedrijf liet weten dat de omzet van winkels die langer dan een jaar open zijn in december met 9 procent is gestegen. De totale omzet klom met 12 procent.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,2 procent voor de Amerikaanse beurzen. De opluchting over het Amerikaanse begrotingsakkoord zorgde woensdag voor euforie op Wall Street. De Dow-Jonesindex sloot 2,4 procent hoger op 13.412,55 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen