ANP26 jan '13 07:27

Weer honderden vluchten Dreamliner geschrapt

EPA
EPA

TOKIO (AFN) - Duizenden mensen die een vlucht hadden geboekt bij de Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways (ANA) moeten hun reisplannen omgooien. ANA heeft zaterdag nog eens 379 vluchten moeten annuleren doordat alle Boeing 787-toestellen voorlopig aan de grond moeten blijven.

De gloednieuwe Dreamliners hebben in Japan en de Verenigde Staten een voorlopig vliegverbod opgelegd gekregen. Daartoe werd besloten na twee incidenten in januari. In Boston vatte op 6 januari een geparkeerde 787 ineens vlam door een oververhitte accu. Ruim een week later moest een 787 van ANA een noodlanding maken, mogelijk ook door problemen met de accu.

Zolang de achterliggende oorzaak niet is opgehelderd, mogen de 50 toestellen die Boeing tot nog toe heeft afgeleverd bij diverse luchtvaartmaatschappijen de lucht niet in. ANA heeft 17 Dreamliners in zijn vloot en is niet in staat alle vluchten met andere vliegtuigen uit te voeren. De komende weken is ANA daardoor genoodzaakt dagelijks twintig tot dertig vluchten te schrappen.

Sinds 17 januari hebben ruim 82.000 passagiers hun reisplannen moeten omgooien door de problemen, becijferde het bedrijf.

Gerelateerde artikelen